Lekkende douche

Heb je last van vochtproblemen door uw douche? Bij de installatie van een douche komt er heel wat bij kijken. Denk maar aan een waterdichte opbouw, een goed functionerende afvoer, kwalitatieve tegelvoegen, ... Een lekkende douche(vloer) leidt in de woning tot lekkage en kan zorgen voor optrekkend vocht in de wanden van de badkamer. 

Slechte siliconedichting

Een vaak voorkomend probleem ligt bij de siliconenvoegen. Ondichte voegen zorgen ervoor dat er water lekt tussen je douchecabine en de tegels. Hou er rekening mee dat een siliconedichting sowieso regelmatig moet vervangen worden.

Lekkende tegelvoegen

Het is ook mogelijk dat de tegelvoegen lekken, wardoor je pleisterwerk vochtig komt en met gevolg uw douchetegels loskomen. Heel belangrijk om dit probleem snel te laten aanpakken door een vakman om de schade te beperken. 

Lek in de afvoer

Een waterlek in de afvoer is een vervelend vochtprobleem. Vaak merk je het pas laat op, wanneer het al heel wat schade heeft aangericht aan muren, vloeren of plafonds. Vocht- of schimmelplekken of een oplopende waterfactuur kunnen duiden op een lek. Een lekkende afvoer is het moeilijkste om vast te stellen. Om te weten of en waar je afvoer lekt, moet je daadwerkelijk onder de douchebak kunnen kijken.

Heeft u last van een lekkende douche of vochtproblemen in uw badkamer? Contacteer Algemene tegelwerken Holderick voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons
Contacteer ons