top of page

Tips voor de perfecte familie badkamer

's Ochtends met het hele gezin in de badkamer... wat een drukte! Zus wil  haar tanden poetsen, terwijl papa nog onder de douche staat. Dan komt mama nog binnen om snel nog eens een blik te werpen naar haar coiffure. Met een slim badkamerontwerp kan dit allemaal. Graag geef ik je tips hoe je best uw badkamer indeelt zodat je optimaal kan genieten van de nodige privacy.


Opbergruimte, héél veel opbergruimte

Kies voor een badkamermeubel met een extra hoge lade in de onderkast. Zeer gebruikvriendelijk voor het opbergen van shampooflessen of een stapel handdoeken. Een goede lade-indeling helpt om de lades opgeruimd en praktisch in te richten. Vergeet ook de spiegelkast niet. Deze biedt extra ruimte om de kleine spulletjes op te bergen. En omdat je nooit opbergruimte genoeg hebt is een kolomkast een absolute must-have in de familie badkamer


Extra privacy

Een scheidingswand is ruimtebesparend maar kan ook erg functioneel zijn, wat dacht je van een kast als scheidingswand? Zo kan je heel makkelijk poetsproducten, wc-artikelen en heel wat extra's opbergen. Mooi verstopt in de muur van jouw toilet. De scheidingswand werkt als een soort uittrekkast. Deze is opgedeeld in 2 stukken: 1 zijde gebruik je langs de toiletkant, de andere langs de badkamerkant. Hierdoor heb je op een kleine oppervlakte onmiddellijk heel wat extra opbergruimte. Handig toch?!

Welk bad kies je?

Een grote badkamer voor de hele familie is eigenlijk pas compleet met een goed ligbad. De kinderen kunnen er lekker in spelen en papa of mama kunnen er even heerlijk in tot rust komen. Maar welk bad kies je? Kies je ligbad in functie van de ruimte en vooral ook in functie van je gezin. Comfort primeert boven design. 


Douchen zonder zorgen

Te heer water, pijnlijk voor jonge kinderhandjes en extra schadelijk voor de oudere huid. Een thermostatische kraan met temperatuurbegrenzer is de oplossing. Deze is volledig naar eigen wens af te stemmen. Wil je dat de kraan nooit warmer wordt dan de door jou ingestelde temperatuur? Dit kan! Geen kans meer op verbrande handen dus. Kies bij een familiebadkamer ook niet voor een glazen douchewand, zo creeër je meer privacy. Wanneer je toch graag glas integreert in uw badkamer, kies dan voor glas met brede of smalle matte stroken. 


3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page