top of page

Wat kan ik doen tegen loskomende tegels?

Als vakman krijg ik frequent informatieaanvragen over het loskomen van vloertegels. Dit fenomeen is vaak het gevolg van een samenspel van verschillende factoren die grosso modo ingedeeld kunnen worden in twee groepen, namelijk : factoren die spanningen veroorzaken in de vloeropbouw en factoren die een weerslag hebben op de initiële hechting van de tegels aan de ondergrond.


Spanningen in de vloeropbouw

Naast de spanningen in de vloeropbouw tengevolge van de vervorming van de ondergrond (bv. doorbuiging van de draagvloer), treden er voornamelijk spanningen op naar aanleiding van:


  • de residuele krimpwerking van de ondergrond waarop de tegels aangebracht werden.

  • thermische werking: vooral een te snelle opwarming (na een koudere periode) kan aanleiding geven tot het loskomen (en omhoogkomen) van de tegels omwille van de grotere thermische spanningen in de vloeropbouw


Hechting aan de ondergrond

De initiële hechting van de tegels aan de ondergrond wordt voornamelijk beïnvloed door de volgende factoren:

de hechtsterkte van het hechtingsmiddelhet gerealiseerde contactoppervlak tussen de ondergrond, het hechtingsmiddel en de tegelde karakteristieken van de tegel en de ondergrondde uitvoering en uitvoeringsomstandigheden.
Door mijn jarenlange ervaring in het plaatsen van tegels en ondergronden ben ik de specialist in het plaatsen van uw terrastegel. Contacteer mij altijd vrijblijvend voor het plaatsen of vervangen van uw vloertegel.


Heeft u last van een loskomende of gebarsten tegels? Contacteer Algemene tegelwerken Holderick voor een vrijblijvende offerte.

369 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page