top of page

De nieuwste generatie vloerverwarming

Niet de zoveelste voorgefabriceerde verwarmingsmat... Het Schlüter®-DITRA-HEAT-E-systeembelooft niet alleen een snelle en doelgerichte vloerverwarming. De bekleding wordt meteen ook van de ondergrond ontkoppeld. Door de stralingswarmte van het Schlüter®-DITRA-HEAT-E-systeem wordt een aangenaam woonklimaat gecreëerd waarbij een behaaglijke temperatuur op comfortabele wijze nauwkeurig kan worden ingesteld met behulp van de temperatuursensoren in de vloer.


Aanrader bij renovatie

Door de beperkte opbouwhoogte kan Schlüter®-DITRA-HEAT-E gemakkelijk worden gebruikt bij renovatie. Vermits de verwarmingskabels meteen met tegellijm in de ontkoppelingsmat worden ingebed, liggen ze vlak onder de tegelbekleding waardoor de warmte snel en efficiënt wordt vrijgegeven. Het uitvlakken van niet-verwarmde oppervlakken, zoals bij traditionele verwarmingsmatten, is met dit systeem niet nodig.

Duurzaam en praktisch

En er is nog een voordeel: het elektrische vloerverwarmingssysteem is duurzaam, praktisch onderhoudsvrij en voordelig in aankoop en installatie. Door de beperkte extra kosten is Schlüter®-DITRA-HEAT-E een aantrekkelijke en prijsgunstige, alternatieve vloerverwarming. Door de hogere vebrruikskosten is een elektrische vloerverwarming echter alleen onder bepaalde voorwaarden geschikt als volwaardig verwarmingssysteem. Een efficiënte oppervlakteverwarming is alleen mogelijk met de klimaatregelende tegelvloer Schlüter®-BEKOTEC-THERM. 


Anders dan conventionele vloerverwarming

De zachte stralingswarmte biedt een aangenaam woonklimaat waarbij de behaaglijke temperatuur op comfortabele wijze nauwkeurig kan worden ingesteld met behulp van de temperatuursensoren in de vloer. Anders dan bij de conventionele systemen met voorgelijmde verwarmingsmatten kunnen de verwarmingszones afzonderlijk worden ingesteld. De verwarmingskabels worden immers individueel in het noppenraster van de ontkoppelingsmat gelegd.


Multi toepasbaar

In het nieuwe Schlüter®-DITRA-HEAT-E-systeem worden de verwarmingskabels in de ontkoppelingsmat aangebracht. Dankzij de gepatenteerde DITRA-technologie kan het nieuwe systeem voor elektrische vloerverwarming ook op moeilijke ondergronden worden gebruikt, zoals houtconstructies of verse dekvloeren, zonder dat hierbij schade wordt veroorzaakt aan de tegelbekleding of de verwarmingskabels. Op deze manier wordt ook voorkomen dat de bekleding door de snelle temperatuurwisselingen wordt beschadigd.

Contacteer Algemene tegelwerken Holderick voor een vrijblijvende offerte.

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page