top of page

Welke natuursteen kies ik voor in mijn badkamer?

Natuursteen is een mooie, tijdloze keuze voor te plaatsen in een badkamer. Zowel vloer, wanden als voor interieurafwerking is natuursteen geschikt. Waarom? Natuursteen garandeert een luxueuze en unieke look en resulteert in een duurzaam resultaat. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de juiste steen en afwerking kiest. Functioneel én esthetisch. 

Natuursteen in de badkamer

Absolute duurzaamheid, tijdloze klasse. Ja bij natuursteen kan je meteen begin dromen. Maar natuurlijk verlang je ook van je badkamer dat deze vocht- en vlekbestendig en slipvrij is. Ik vertel je graag welke natuursteen geschikt is voor te plaatsen in een vochtige ruimte.

Badkamervloer: Hier geniet je van een ruime keuze in natuursteen, omdat hij minder blootgesteld wordt aan overvloedig water. Zorg bij je keuze voor tegels met een antislipafwerking.

Douchebak en -wanden: Hier kies je best voor waterresistente materialen, zoals graniet, basalt, leisteen of een geïmpregneerde harde kalksteen. Kies zeker ook voor een goede antislipafwerking. De hoge porositeit van zandsteen en de zachtheid van bepaalde kalkstenen maken deze natuursteensoorten minder geschikt voor de douche.

Badkamertablet: Waarom geen tijdloze marmer voor de afwerking van je badkamertablet? Meerwaarde gegarandeerd! Een gepolijste afwerking doet het hier prima.
Plaatsing en onderhoud van natuursteen

De plaatsing van natuursteen gebeurt met de grootste precisie, vakkennis en materialen. Zeker voor douchetoepassingen, want die vereisen speciale aandacht. Hier voorzie ik altijd een waterdichte oplossing tussen de wand en de bekleding. Zo vermijd je insijpelend water in de achterliggende muren.


Het summum van esthetiek in je badkamer? Vloer, wand en tablet in eenzelfde natuursteen. Op die manier creëer je eenheid en ruimte. Je badkamer oogt plots veel groter, zeker als je grote formaten en bleke (wit)tinten kiest.


Conclusie? Natuursteen in je badkamer is altijd een topkeuze, want je creëert een meerwaarde voor je woning. Maar ook esthetisch is het een toekomstgerichte investering, want hij wordt alleen maar mooier met de tijd.

171 weergaven

Comentarios


bottom of page