top of page

Welke vloeren combineren met vloerverwarming?

Wist je dat je niet elke vloer zomaar kan combineren met vloerverwarming. Daarom is het van groot belang altijd op voorhand goed advies in te winnen bij de aankoop van je vloer. Welke vloeren zijn geschikt? Waarop moet je letten? Als specialist geef ik je graag mijn advies.


Het klinkt logisch: de warmte moet door de vloer kunnen om de ruimte de verwarmen. Toch wordt er daar vaak te weinig over nagedacht. Daarom kies je best voor een vloer met een lage warmteweerstand.

Keramiek & natuursteen

Vloerverwarming is perfect te combineren met keramische tegels of keramisch parket. Deze vloeren zijn bestand tegen de temperaturen van vloerverwarming. Ook natuursteen heeft een lage warmteweerstand en is dus geschikt. Wist je dat natuursteen zelfs de warmte nog beter kan geleiden dan keramiek? Beide materialen kunnen de warmte snel opnemen en geleidelijk verdelen. Hierdoor creëer je een zeer aangename gevoelswarmte in huis.

Kurk

Kurk is een goede geleider en eveneens een zéér goede isolator. Bij een kurkvloer duurt het langer dan bijvoorbeeld bij keramische tegels voordat de warmte aan het vloeroppervlak komt. Anderzijds houdt kurk de warmte wel weer langer vast. Hierdoor geniet je langer van de stralingswarmte.


Parket

Vaak gaan de mensen ervan uit dat parketvloer niet te combineren valt met vloerverwarming. Maar weet dat sommige parketvloeren wel geschikt zijn. Natuurlijk, hout leeft, waardoor sommige houtsoorten minder of niet geschikt zijn. Maar met een eiken parket speel je op safe. Esdoorn, beuk en robijnhout worden afgeraden omdat ze te gevoelig zijn voor vocht, droogte en warmte.

Gietvloer

Ook een gietvloer kan je combineren met vloerverwarming. Gietvloeren kunnen over een ondergrond met vloerverwarming aangebracht worden. Het materiaal is er zelfs bijzonder voor geschikt, omdat het gemakkelijk warmte opneemt en afgeeft.Conclusie? Vloerverwarming is en blijft een topkeuze, want je creëert een aangename meerwaarde voor je woning. Zit je nog met vragen of wens je extra advies over uw project. Contacteer mij, ik adviseer u graag!


161 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page