top of page

De mogelijkheden met tuintegels

Tegels bepalen mee de look van je tuin. Niet enkel voor het terras, maar bijvoorbeeld ook voor tuinpaden. Vaak kiest men daarbij voor tuintegels. Tuintegels bestaan er in verschillende materialen, elk met hun karakteristieke eigenschappen. Een keuze maken is dus niet altijd eenvoudig. Als vakman geef ik u graag mijn advies.

Eigenschappen en materialen tuintegels


Tuintegels bestaan er in verschillende materialen, elk met hun karakteristieke eigenschappen.

Welk materiaal je kiest voor uw tuintegels zal vooral afhangen van uw eigen voorkeur en uiteraard ook de stijl van de tuin. We overlopen enkele mogelijkheden:


  • Betontegels

De nieuwste trend zijn grote betontegels. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Hoewel betontegels vorstbestendig zijn, zijn ze wel gevoeliger voor zuren, chemicaliën, mossen en algen. Afhankelijk van de afwerking, ruw of glad, is de vervuiling makkelijk of net moeilijk te verwijderen.

  • Natuursteen

Natuursteen is een verzamelnaam voor allerlei steensoorten met een natuurlijke samenstelling. Denk maar aan blauwsteen, graniet, leisteen, marmer, … Natuursteen kan je krijgen in verschillende formaten en uitvoeringen (glad, ruw). Ze zijn relatief duur, maar wel goed bestand tegen vocht en onderhoudsvriendelijk.

  • Keramische tegels

Keramische tegels zijn in de kern gekleurd en daardoor erg kleurvast. Ze hebben een natuurlijke look en worden daarom vaak om esthetische redenen gekozen.


Tuintegels leggen in patroon


Er bestaan talloze patronen waarin je tuintegels kan leggen. Ook hier zal persoonlijke voorkeur de doorslag geven bij de keuze van het patroon. Moderne en strakke tuinen varen wel bij strakke legpatronen, terwijl klassieke tuinen beter tot hun recht komen bij een molenpatroon of visgraatpatroon. Je kan uiteraard ook verschillende soorten stenen door elkaar gebruiken. Zo is het zeer mooi om moderne blauwe hardsteen te combineren met rustieke plavuizen of leisteen.


Contacteer Algemene tegelwerken Holderick voor een vrijblijvende offerte.

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page